Myyntipisteiden tilityskäytäntö

Yleistä

NetTicket.fi ja NetTicket.fi-myyntipisteet välittävät tapahtumanjärjestäjien lippuja ja palveluita ilman vastuuta ohjelma- ja oheispalvelun tuottamisesta.

Hinnat

Lippujen hinta ilmoitetaan kuluttajille pääsääntöisesti niin, että se sisältää NetTicket.fi-palvelumaksun ja arvonlisäveron.

NetTicket.fi-palvelumaksu on alkaen 1,50 €/myyty lippu, sis. alv 24 %.

Voimassaolevat palvelumaksut:
netticket.fi/palvelumaksut

Arvonlisävero

Lipun hintaan mahdollisesti sisältyvä alv vaihtelee tapahtumanjärjestäjäkohtaisesti, ja on yleisesti joko 0 % tai 10 %, tai joskus 24 % (luennot ym.). Lipun arvonlisäveron maksaa tapahtumanjärjestäjä.

Palvelumaksun alv on 24 % ja sen maksaa Oy NetTicket Finland Ab.

Lipuissa ja palvelumaksussa oleva arvonlisävero eritellään loppuasiakkaalle kuitilla, ja se on vähennyskelpuista lipun ostajalle.

Lipun tai palvelumaksun alv ei ole vähennyskelpoinen myyntiposteen kirjanpidossa!

Myyntipisteiden myynti ja laskutus tapahtuu aina ilman arvonlisäveroa (välitysmyynti, alv 0 %).

Myyntitilanne

NetTicketin lipunmyyntiohjelma erittelee omille riveille lipputuotot ja omille riveille palvelumaksut sekä mahdolliset oheistuotteet. Tämä on järkevintä tilastojen, arvonlisäveron ja tekijänoikeuspalkkioiden ym. kannalta.

Myyntipiste syöttää bruttomyynnin (liput + palvelumaksut) omaan kassajärjestelmäänsä yhden tuotekoodin/tuotenapin taakse, suositeltava kuvaus esim. NetTicket.fi-välitysmyynti, alv 0 %.

Maksuksi myyntipiste ottaa vastaan yhden tai useamman alla olevista:

  • Käteinen
  • Korttimaksu
  • Kulttuurisetelit sekä ladattavat kulttuurietukortit ja online-tilit
  • NetTicket.fi-lahjakortit

Selkeyden vuoksi voidaan perustaa kassajärjestelmään toinen tuotekoodi/tuotenappi, NetTicket.fi-vähennykset, jonka avulla vähennetään tuotemyynnin summasta kulttuurisetelit tms.

Kuitti

Asiakkaalle automaattisesti tulostuva kuitti erittelee myyntitapahtuman tuotteet, arvonlisäverot sekä maksutavat.

Kassaraportti

On suositeltavaa tulostaa NetTicketin järjestelmästä päivittäin kassaraportti, jossa on summattuna myynti eri maksutavoilla.

Laskutusväli

Myyntipisteiden myynti laskutetaan kaksi kertaa kuukaudessa:

  • Kuun 1.–15. päivä, maksupäivä 29. päivä kuluvaa kuuta
  • Kuun 16.– viimeinen päivä, maksupäivä 14. päivä seuraavaa kuuta

Lasku myyntipisteelle

Myyntipisteen myynti laskutetaan joko PDF-laskuna sähköpostitse tai sähköisenä laskuna (Finvoice). Maksuehto on 14 päivää netto.

Laskun summa vastaa lipputuotteiden ja palvelumaksujen bruttomyyntiä tilitysvälillä, ja se voidaan tarkistaa kassaraporttien avulla.

Laskulta on vähennetty NetTicketille postitse toimitetut kulttuurisetelit ja NetTicket.fi-lahjakortit sekä NetTicketin sopimuksilla tehdyt kulttuurietujen onlinemaksut.

Laskun arvonlisä on tuotteesta riippumatta Välitysmyynti, alv 0 %.

Myyntipisteen yhteyshenkilölle lähetetään eri sähköpostissa erittely, josta selviää, mitä lipputuotteita ja palvelumaksuja on myyty eri käyttäjätunnuksilla. Tällä voidaan tarkistaa laskun oikeellisuus.

Tuotot myyntipisteelle

Myyntipisteen osuus palvelumaksusta maksetaan kerran kuukaudessa.

NetTicket lähettää sähköpostitse tilityksen (itselaskutus) kuukauden viimeisen päivän päiväyksellä, maksuehdolla 14 päivää netto.

Tilityksellä on eriteltynä eri palvelumaksuportaat ja tapahtumanjärjestäjän osuus palvelun tuottamisesta.

Tilityksen arvonlisäverokäsittely on Myyntiprovisiot, alv 24 %.

Osuus palvelumaksusta on suurempi, mikäli myyntipiste on ostanut tai maksaa vuokraa lippukirjoittimesta.

Myyntipisteen yhteyshenkilölle lähetetään eri sähköpostissa erittely, josta selviää mitä lipputuotteita ja palvelumaksuja on myyty eri käyttäjätunnuksilla. Tällä voidaan tarkistaa tilityksen oikeellisuus.

Kulttuurisetelit ja lahjakortit

Kulttuurisetelit sekä NetTicket.fi-lahjakortit toimitetaan kaksi kertaa kuussa NetTicketille alla olevalla osoitteella NetTicketin kustannuksella.

Oy NetTicket Finland Ab
Tunnus 5021727
00003 VASTAUSLÄHETYS

Vastauslähetys